First 24 SE

Seascape (First) 24 er 18’erens naturlige storesøster. Den har mange af de samme fine småbådsfornemmelser som 18’eren, men med den store forskel, at der kan sove 4 voksne komfortabelt i kahytten, så tursejladsen kan forlænges ud over dags- og weekendture.

Båden er konstrueret utrolig let, vejer ca 950 kg, samtidig har den mere sejlareal and f.ex. end Melges 24, hvilket betyder at båden sejler fantastisk godt i let vejr. Her er måske verdens første turbåd som sejler fremragende i let vind? Det kræver ikke mere end 2-3 m/s, så har man let krængning og rortryk og føler at man sejler 100%. I 4 m/s med gennaker begynder båden at plane, dvs at sejle over sin vandliniefart på knap 6 knob. Der er ikke mange kølbåde der kan følge med Seascape (First) 24 i de konditioner.

Båden har god skrogstabiliet og meget ror-areal med store dobbeltror. Den stikker 2 meter med en 300 kg tung køl, der er konstrueret med skaft i komposit og en blybombe. Selv i frisk vind går det fint at sætte den store 65 kvm gennaker. Her er båden i fuld plan og går let 12-14 knob, ethvert vindpust omsættes til acceleration, hvilket er en stor fordel i fht. at kunne kontrollere bådens kræfter. Man husker Seascapes grundregel nr 1: Sjov = fart + kontrol. I frisk vind på kryds sættes den lille fok, og man tager et reb i 8-10 m/s. Masten bliver trimmet med krumning så storsejlet flades, og forsejlet slækkes en smule, så holdes båden i balance. På tursejlads i frisk eller hård vind, sejles båden overraskende godt for storsejl alene.

Tilrigning og søsætning foregår næsten lige så let som 18’eren, man kan hejse masten 1 m/k og søsætte fra slæbested, dvs man er i princippet uafhængig af faciliteter hvorend man kommer frem. Inkl. trailer vejer båden 1500kg, så der skal blot en mellemstor bil til at trække den komfortabelt.

I 2021 lancerede Seascape/ Bénéteau en First version, hvor båden kommer med alu-rig i stedet for kul-rig. Det giver på mange måde god mening, der er meget lille vægtforøgelse, men forholdsvis stor prisbesparelse.

Den nye First 24, identisk med Seascape 24, blot med alu-rig og et par kosmetiske detaljer

Link til “configurator” og prisliste på Bénéteaus hjemmeside

Se tekniske data First 24 SE

Se tekniske data First 24

Lidt fotos fra Seascape 24 i aktion:

JA TAK, jeg har et par spørgsmål, og vil gerne kontaktes